ברקיע השביעי ברקיע השביעי
  • ראשי
  • בלוג
    • סיפורים שכתבתי
    • מחשבות
    • ספרים מומלצים
    • ניסיתי, אהבתי, המלצתי
  • בלוג קלאב
  • סדנאות
  • נעים להכיר
  • בנויים לקשר?
  • ראשי
  • בלוג
    • סיפורים שכתבתי
    • מחשבות
    • ספרים מומלצים
    • ניסיתי, אהבתי, המלצתי
  • בלוג קלאב
  • סדנאות
  • נעים להכיר
  • בנויים לקשר?

5 מקומות מפתיעים לניקיון פסח ושני טיפים מעולים

22 במרץ 2018 12:47 5 תגובות

פסח מתקרב ואיתו קדחת הניקיונות. להוציא את מי שמבער חמץ, לא כל כך ברור לי מה דחוף לנקות דווקא באביב, במקום לצאת לטייל במזג האוויר הנפלא עם הפריחה המשגעת. אבל מסורת זו מסורת ולכבודה הכנתי לכם רשימה של כמה מקומות אקזוטיים ומפתיעים שלא מנקים כל יום. אז אם אתם, כמוני, בעיקר אוהבים לקרוא על ניקיונות, בוודאי תיהנו לקרוא על כל המקומות הלא-שגרתיים לערוך בהם ניקיון לפסח. 

בסוף, בתור סוכריה, סיפרתי לכם גם על מקומות שלעולם לא נצטרך לנקות ושני טיפים ששינו את חיי במטבח. את זה אתם ממש לא רוצים להחמיץ, באחריות.

5 מקומות מפתיעים לערוך ניקיון לפסח:

spring cleaning
קודם כל תירגעי
מקום ראשון

הרשתות של קולט האדים – כן, הן יוצאות החוצה וכן, אפשר לנקות אותן. הן מתלכלכות. מאד אפילו. לפני כמה זמן אמרתי לבעלי שאין ברירה, צריך לנקות את הרשתות של קולט האדים. הוא, כמו כל גבר מצוי, ניסה לשכנע אותי שאין לנו בכלל קולט אדים, ואם יש לנו, אז הוא בכלל לא מלוכלך ואם הוא מלוכלך אז מי בכלל רואה. טיעונים שובי לב, שלא שכנעו אותי בכלל.
ברגע של חולשה, הוא נכנע ללחצים שלי, שלף את הרשתות (כדאי לציין שזה לקח לו שניה ורבע ומאמץ מינימלי). אני ניקיתי אותן בתוך עוד כשתי דקות, גם ללא מאמץ גדול מדי והחזרנו אותן למקומן. השלכות המעשה הגיעו במפתיע. ערב אחד ביקרה אותנו חברה שבדיוק עושה שיפוץ. היא הסתובבה במטבח ושאלה כל מיני שאלות ששואלים רק אנשים שנמצאים בעיצומו של שיפוץ, ותוך כדי כך, הניחה את ראשה על הכיריים והציצה בלמטה של קולט האדים. בעודה שוכבת בתנוחה המוזרה הזאת היא אמרה לי "טוב, אני מבינה שאתם לא משתמשים בקולט". שאלתי אותה למה היא חושבת ככה והתשובה הייתה ניצחוני הקטן אך המוחץ – "כי הרשתות נקיות מדי. באף בית זה לא ככה". 

מקום שני

מאוורר תקרה – הוא ישן כל החורף ועוד מעט יגיע זמנו לככב. רגע לפני שנפעיל אותו שוב, והוא יפיץ לכל עבר משב רענן של פתיתי אבק שנערמו במשך כל החורף, כדאי לנקות לו את הכנפיים. ואם יש לכם, כמונו, גם מנורה שמחוברת אליו מלמטה, מומלץ לפרק אותה ולהפטר מכל גופות היתושים והזבובים שנחים שם את מנוחת העולמים, מאז הקיץ שעבר. כל לילה, לפני שאני נרדמת, אני מסתכלת על התקרה ומבטיחה לעצמי שמחר אני אנקה אותו. בינתיים זה עוד לא קרה. ואם מאוורר התקרה שלכם הוא מעל המיטה, כמו אצלי, אני ממליצה לכם לזכור לנקות אותו רגע לפני החלפת המצעים, ולא רגע אחד אחרי. אחרת זה עלול להיות מצער מאד מאד.

spring cleaning
תניחי את זה ממי, אנחנו יכולים לדבר
מקום שלישי

פירורים שנשארו בתוך הטוסטר – בכל טוסטר יש פירורים בכמות שהייתה מספיקה לעמי ותמי להגיע מישראל לאוסטרליה ובחזרה. אפילו אם יש לכם טוסטר עם מגש נשלף מלמטה. אז איך מוציאים את הפירורים ממעמקי הטוסטר? וואלה, לא יודעת. וזה לא שלא הפכתי אותו ודפקתי עליו במרץ מעל הכיור שמונה מאות פעם. כל רעיון יתקבל בברכה (זה שאני יודעת איפה צריך לנקות, לא בהכרח אומר שאני יודעת איך לעשות את זה). 

happy spring cleaning
חומרי הניקוי באמת יכולים להיות קצת חזקים
מקום רביעי

הטלפון הנייד – אני לא מתכוונת רק להחליף את מגן המסך ובהזדמנות הזו לנקות את כל הג'יפה שמתחת, שגורמת לכל תמונת אינסטגרם להיראות כאילו צולמה בלונדון ביום ערפילי במיוחד, אלא – ניקוי תמונות מיותרות, אפליקציות בלתי שימושיות, מחיקת אנשי קשר, שלעולם אבל לעולם לא נדע מי הם.
"טלי אמא של מורן מהצהרון" – מי זו טלי? מי זו מורן? בן או בת, דרך אגב? כבר 8 שנים שאף ילד שלי לא הולך לצהרון, אבל משום מה, עד היום לא נפרדתי מטלי. השנה אהיה חזקה.
מה שכן, עצה קטנה ממני – בשום פנים ואופן לא למחוק אנשי קשר שאנחנו כן יודעים מי הם. במיוחד את אלה שאנחנו, איך לומר בעדינות, לא ממש מחבבים. דווקא הם אנשים הקשר שהכי חשוב לשמור. נכון, כדי שנדע לסנן אותם.  שאלוהים יסלח לי.

מקום חמישי

המייל – זה הזמן למחוק את עצמנו מרשימות תפוצה שכבר לא רלוונטיות לנו. מה חשבנו לעצמנו כשנרשמנו לקבל טיפים בנושא "יציאות רכות על בסיס יומי"?
מיותר לציין, שניקוי המייל בשום פנים, אבל בשום פנים, לא חל על מחיקה מרשימת התפוצה של בלוג זה!

ומהצד החיובי -

דברים שכנראה לעולם לא נצטרך לנקות:

את הבריכה בחצר (כי אין לנו?)

שלג מהכניסה לבית (כי לא יהיה לנו?)

את הארובה – זוכרים את הילדים עם הפרצופים השחורים מניקוי הארובות? אין ארובות כאלה אצלנו, מזל שלנו.

2 טיפים משני חיים במטבח:

יותר משאני מכורה לקריאה על ניקיונות, אני מכורה לקריאת טיפים (רצוי על ניקיונות, נכון).
הנה לכם שני טיפים שהגיעו לגמר במצעד הטיפים הכי שווים שלי:

טיפ מספר 1: קבלו את ה – טיפ, זה ששינה את חיי באופן בלתי הפיך.
תתרכזו, כי הטיפ הזה, קשור לסמרטוט השיש. אותה סחבה שמונחת ליד הכיור, משמשת אותנו לפעילות ניגוב שונות, ואף אחד לא ממש שם לב אליה, עד שיום אחד היא מעלה צחנה כמו משהו שמת לפני הרבה מאד זמן.
מה עושים? כל כך פשוט – בכל פעם שאני מפעילה את המדיח, אני מצרפת גם אותה. היא יוצאת משם ממש כמו חדשה. ברור, היא הרי עוברת כביסה. גאוני, לא פחות.

טיפ מספר 2: אני מקווה שתזרמו איתי גם הפעם, כי זה ממש משתלם. הטיפ השני קשור להארכת חיי המגירה של המלפפונים במקרר. זה הולך ככה: כשמביאים את המלפפונים מהסופר, לא מוציאים אותם מהשקית, אלא מאחסנים אותם במגירה, בתוך השקית הסגורה, ולשקית מוסיפים… כפית.

כנראה שמתרחש משהו לא ברור בין כפית המתכת לבין המלפפונים, שגורם להם לרצות להמשיך לחיות יותר זמן. בהתחלה גם אני הייתי קטנת אמונה. שמתי כפית ו…כלום. עד שיום אחד בעלי אמר לי שלא ברור לו מי הדביל ששוכח כל פעם כפית בשקית של המלפפונים וכל שבוע הוא נאלץ להוציא אותן משם.
יצאתי כפית, מה שנקרא. מתברר ששכחתי לעדכן אותו אודות הניסוי הקטן שלי בהארכת חיי מלפפונים. חיש מהר נתתי לו סקירה על הניסוי, הוא הביע תמיהה קלה, אבל לא התווכח. אין ספק שהאיש כבר יודע ממה כדאי לו להתרחק.
בכל מקרה, התברר שזה עובד! בסוף כל שבוע, עדיין יש לנו מלפפונים חזקים וגיבורים ולא רכיכות שמעלות שכבה לבנבנה וחלקה, שכשרוצים לפנות אותם סוף סוף לפח, הם מתכווצ'צ'ים בתוך היד ומשאירים שובל של ריר.
אל תשאלו אותי איך זה קורה. לעיתים עדיף לא לחקור במופלא מאיתנו. 
נסו ותיהנו (ואל תשכחו לעדכן את יתר בני הבית).

תגובות

תגובות

פורסם ב: כללי, מחשבות

5 תגובות

  1. מיה 28 במרץ 2018 בשעה 3:25 הגב

    פוסט (טראומה) ניקיון מעולה. ומכיוון שהשנה אני לא מנקה אלא יותר זורקת, אז ממש נהנתי לקרוא על אחרים שמנקים. וגם מכיוון שאין לי: לא מאוורר ובטח לא תיקרה, לא קולט ולא אדים ..אז נישאר לי לנקות או יותר נכון לזרוק (גם) את הטוסטר ולאוורר את הנייד (הכי לא בא לעשות את זה אף פעם). ואגב מללפונים וכפית; כבר יצא לי לזרוק כמה שקיות (ביחד עם הכפית). חג שמח ובואי לבית קפה…שאחרים ינקו 🙂

  2. עדי בן עזר 29 במרץ 2018 בשעה 4:06 הגב

    שנון, חמוד ומקורי😀🌷😘
    חג שמח צפי 🌌🌸
    נטול ניקיונות מיותרים 😉

    • צפי 29 במרץ 2018 בשעה 8:01 הגב

      חג שמח, יקירתי, עם המון חוויות וטיולים. מחכה לקרוא. 🌸

  3. מירי 29 במרץ 2018 בשעה 7:26 הגב

    יקירתי, הפלת אותי לרצפה עם הטיפ לגבי סמרטוט המטבח. לפעמים אני שמה במכונת הכביסה, בדרך כלל זורקת, כולל לפני חמש דקות. אבל לשים במכונת הכלים? מסוג הטיפים הגאונים של “איך לא חשבתי על זה קודם״…
    מתה על הכתיבה שלך, כולל התכנים. חיבוק גדול וחג שמח. 😀

    • צפי 29 במרץ 2018 בשעה 8:02 הגב

      אין כמוך! כמה טוב שהכרנו ❤

השארת תגובה

ביטול

צפי הדר ריכטר

אני צֵפִי,
שם מוזר, צודקים.
את הסיפור על השם שלי אפשר לקרוא כאן.
אני כותבת על דברים רציניים וגם מצחיקים, אבל תמיד מתכוונת לעורר מחשבה ולהגיע לעומק.
תוכלו למצוא כאן סיפורים קצרים שכתבתי, המלצות על ספרים מעניינים לקרוא ובכלל המלצות על דברים טובים.

אז בואו איתי אל הרקיע השביעי.

דברים טובים1

הרשמו, שלא תפספסו

מאושר סיפור קצר

מְאֻשָּׁר

מה צריך אדם כדי להיות מאושר? הילדים שלה בריאים ויפים. ההורים שלה טובים, בעלה לא עזב אותה. היא קמה לעוד בוקר, אוהבת את השמש המציפה את חדר השינה. מהחלון היא רואה ירוק, וזה עושה לה הרגשה טובה לרגע אחד, למרות

קחי אותי לשם »

בגן חיות הטרף – אריק לארסון

מאנגלית: יניב פרקש הוצאת בבל אם תקראו רק ספר אחד השנה (ואני, כמובן, מקווה שתקראו יותר), אני ממליצה לכם בחום שיהיה זה הספר הזה. נכון, התמונה על הכריכה סתמית ובלתי מושכת. נכון, כותרת המשנה "דיפלומטיה, אהבה ואימה בבירת הרייך השלישי"

קחי אותי לשם »

בבקשה, אל תגידו לי

בתור אחת שקוראת הרבה וכותבת לא מעט, אני מאוהבת בשפה העברית. ובעושר לשוני בכלל. בזמן האחרון שמתי לב שיש שימוש יתר בביטויים מסוימים, באופן שעושה את בשרי חידודין חידודין. אני לא מדברת על שגיאות נפוצות בלשון העברית, שגם הן יכולות להוציא

קחי אותי לשם »

השם שלי ואני

נראה לי שהתקרבנו מספיק, אתם ואני, והגיע הרגע לדון בנושא רגיש. השם שלי. אז אתם כבר יודעים שקוראים לי "צֵפִי". מה זה "צֵפִי"? בוודאי שאלתם את עצמכם. זאת שאלה שאני נשאלת כל יום, לפחות פעם אחת, אם לא שלושים. אלא

קחי אותי לשם »

אשמח אם תשתפו

Share on facebook
Share on email
Share on pinterest
Share on whatsapp
CLASS - WordPress DIY
Design by צפי הדר ריכטר, ברקיע השביעי ©
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס